הואיל והבמות המרכזיות ליצירה תרבותית רחוקות בגוף ובנשמה, מאגזין הרוח הבית ישראלית בא לפורש פלטפורמה נגישה עד מאוד והולמת בהתאמה מושלמת לקצב לב ונימת הנפש, אשר בה נזרעות, צומחות, מבשילות ונקצרות פירות היצירה הספרותית, השירית וההגותית של ילדי בית ישראל ושל ילדי כל אדם אשר נפשם משתוקקת ליצור או יוצרים, אך יצירותיהם מעלות אבק תמיד במגירות אישיות חסויות לעין כול.
הואיל ואדם שחור וקבוצות נעדרות כוח אחרות הפכו לאסקופה נדרסת בשפה ובתרבות המערבית ובכלל זה הישראלית, היוצרות והיוצרים ברוח הבית ישראלית ייקחו אחריות חברתית, שאין למעלה ממנה, לתיקון המעוות הן באמצעות יצירה ספרותית, שירית והגותית רגישה שפה ומודעת תרבות, והן באמצעות פירוק המשמעויות המשוחדות, הנפסדות והמזיקות המושרשות בשפה ובתרבות.
הואילו וחלק גדול של אנשים בחברה חסרים תוצרים תרבותיים המשקפים את מצבם האנושי, קיומם הממשי ושאיפותיהם העתידיות, יצירות הספרות, השירה וההגות ברוח הבית ישראלית ישקפו את העולם תרבותי בעבר ובהווה ואת המצופה לעתיד לבוא של באי עולם ואף יכוננו קולקטיב אנושי הווה תדיר תוצרים תרבותיים ומחובר בנימי נפשו לאושרו הרוחני.
והואיל והיצירות המתפרסמות בבמות ספרות מרכזיות משוחדות ומוטות מיסודן בכל הנוגע לאדם השחור, הנרדף, הפליט והמיעוט, היצירות ברוח הבית ישראלית ישאפו לחולל רפורמה מהותית בארבעה היבטים שפתיים ותרבותיים משיקים:
יסוד ראשון:-
היצירות לסוגיהן צריכות, מוכרחות וחייבות להביא לקדמת הבמה הציבורית את נכסיהם התרבותיים והרוחניים של בנותיה ובניה של קהילת בית ישראל ושל כל אדם, שאין לו גישה חופשית ורציפה לבמות הספרות המרכזיות.
יסוד שני:-
היצירות לסוגיהן צריכות, מוכרחות וחייבות לדחות בשאט נפש כל ביטוי, משל או מימרה המרוממים את רוחם של קיבוץ אנשים מוגדרים, תוך דיכוי של קיבוץ אנשים מזוהים.
יסוד שלישי:-
היצירות צריכות, מוכרחות וחייבות לדגול בכתיבה מפרקת של שפה ותרבות ממסריהן העולבות ומדכאות את האדם הנבוך – השחור, המהגר, העקור או המיעוט ובה בעת מרוממות לדרגת מלאכים את אדם הנהנה מעודפות הכוח ומותרות החיים, תולדות החלוקה הבלתי צודקת של טובין המדינה.
יסוד רביעי:-
היצירות צריכות, מוכרחות וחייבות לשאוף לרומם את רוחו של כל אדם, בייחוד את רוחו של אדם הנבוך: השחור, העקור והמיעוט, אשר מתקיים במציאות תרבותית המתנכרת לו.
יסוד חמישי:-
היצירות, בסופו של דבר, צריכות, מוכרחות וחייבות לברוא מציאות תרבותית הוגנת, חפה מכל דיכוי תרבותי ושפתי של קיבוץ אנשים, כי אם מליאת הוד והדר, חירות ושוויון, סבלנות וסובלנות ואחווה ושלום בין הבריות.
אם כן, מטרותיו המרכזיות של המאגזין הרוח הבית ישראלית הן: ליצור במה ספרותית, שירית והגותית, שבמסגרתה נכתבות, נשמרות ומונחלות השפות והתרבויות המאוימות; לעודד קידום שפה ותרבות חפות מנטיותיהן המסורתיות: דמוניזציה, שטמה והעלבה של אדם השחור, הנרדף, העקור והמיעוט; ליצור הווי תרבותי קולקטיבי; ולקדם ספרות, שירה והגות המרחיבות ומפתחות את תחושת שותפות הגורל, ערבות הדדית, סובלנות וסבלנות ואחווה ושלום בין הבריות.
מטרות הרוח הבית ישראלית ימומשו באמצעות עשרת הדברות הבאות:
דבר אחד, הקמה וניהול מאגזין הרוח הבית ישראלית וכינון מנגנון להפקתו – הוצאה לאור;
דבר שני, הקמה וניהול אתר אינטרנט זמין, ידידותי, מתקדם ומתעדכן;
דבר שלישי, גיוס משאבים וצירוף מינויים תמידי למאגזין הרוח הבית הישראלית;
דבר רביעי, קיום ימי עיון בתחום השפה והתרבות במסגרת הרוח הבית ישראלית;
דבר חמישי, עידוד, קידום ופרסום סופרות וסופרים ויצירותיהם של עמיתים ברוח הבית ישראלית;
דבר שישי, טיפוח הווי תרבותי קולקטיבי בעבור אנשים שהתרבות הפכה למותרות;
דבר שביעי, פעולות יזומות לגמילת השפות מעוינותן לשחור ולקבוצות מתויגות אחרות;
דבר שמיני, שיתוף מידע, ידע וחווית הכותב בין עמיתים ובין אמנים אחרים;
דבר תשעי, שימור, פיתוח והנחלת שפות ארץ המוצא לצד שפות מקומיות
דבר עשירי, כתיבה, שימור, פיתוח והנחלת התרבויות והמורשות המאוימות ברוח הבית ישראלית.
...
כל יוצר ויוצרת שהמניפסט מדבר עליהם מוזמנים להצטרף לקבוצת סופרות וספורים איכותיים המתגבשת, ולחלק חלק פעיל בלידתה, והתפתחותה של פלטפורמה תרבותית חדשה. מרחב יצירה נגיש לאנשים שקולם לא נשמע, ובו יתרחש נס תרבותי מופלא - יצירה תרבותית מזקקת שפה מעוינותה למושג שחור. כל אדם שאינו יוצר, אך אוהב יצירה ומזדהה עם המניפסט, וכל אדם יוצר, מוזמנים לתמוך בכל דרך אפשרית למימוש הרעיון. הואיל והרוח לבדה אינה מתקיימת, יתקבלו בברכה התמכים בממונם להפיכת הרעיון למציאות.
הרוח הבית ישראלית, כל הזכויות שמורות Ⓒ